Fergie doet voor het eerst een boekje open over het grootmoederschap

De hertogin is in haar nopjes met baby August.

Hoewel Sarah Ferguson zelden terugdeinst voor de pers, hield ze haar lippen lange tijd stijf op elkaar als het ging om haar kleinzoon August Philip Hawke. Nu praat ze voor het eerst over het grootmoederschap, dat haar maar al te goed bevalt.

Fenomenaal

Prinses Eugenie beviel in februari van de kleine royal August en maakte Fergie hiermee voor het eerst grootmoeder. “Baby August is fenomenaal”, laat de hertogin weten aan Hello!. “Hij is een heel sterke, kleine knul. August vindt mij hilarisch. En het is zo grappig als ik naar hem kijk, want dan maak ik hem aan het lachen. Dan wordt hij heel verlegen en gaat hij met me flirten. Dat laat maar weer zien: jongens. Jongens!”

“Hij is gewoon zo, zo cool en ik ben ook zo trots op Eugenie en Jack (Brooksbank, red.), omdat ze zulke goede ouders zijn”, gaat Fergie verder over haar dochter en schoonzoon. “Zoals veel kersverse ouders weten, is het heel uitdagend, toch? Ze maken zich zo druk over de nachtdienst en of ze het goed doen. En zijn ze goed genoeg? En Eugenie is echt een geweldige moeder, dus ik ben heel trots op haar.” De hertogin van York vindt dat haar dochter daar best wat meer vertrouwen in mag hebben. “Het moederschap is zo intuïtief, dus het hoeft je allemaal niet te worden verteld: je weet het zelf wel.”

Goede moeder

Binnenkort is er nog een royal baby om naar uit te kijken voor Fergie. Haar oudste dochter prinses Beatrice en haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi verwachten in het najaar namelijk hun eerste kind. Dat wordt tevens het twaalfde achterkleinkind van de Queen. “Het feit dat Beatrice nu een baby krijgt, is echt de droom”, vertelt Sarah enthousiast. “Ik heb zoveel geluk. En ik hou van de kleine Wolfie, mijn stiefkleinzoon. Hij is vijf en ik geniet er echt van, want hij zegt: 'Ik wil Duchy gaan zien!'”

Dat Fergie in haar nopjes is met haar (stief)kleinkinderen, is wel duidelijk. Ook de echtgenoten van Eugenie en Beatrice zijn altijd welkom aan de eettafel, zo laat ze weten. “Ik denk dat ze mooie echtgenoten hebben in Jack en Edo. Twee lieve echtgenoten en twee mooie meiden. Het beste werk dat ik ooit heb gedaan, is een goede moeder zijn.”

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws