Affaire aan het licht: The Crown gaat prins Philip niet sparen in volgend seizoen

De royals zetten zich schrap voor de volgende lading onthullingen.

Gedacht werd dat het volgende seizoen van The Crown zich vooral zou richten op prins Charles en prinses Diana, maar ook wijlen prins Philip ontspringt de dans niet.

Affaire

Volgens The Sun zal het vijfde seizoen van The Crown ook een onbekender verhaal laten zien: dat van de affaire tussen prins Philip en de 32 jaar jongere Lady Penny Brabourne. Een relatie die de royals liever onder het vloerkleed schuiven, maar geheid de tongen los zal maken wanneer de Netflix-serie er dieper op in zal gaan.

Lady Penny Brabourne

Lady Penny Brabourne, tegenwoordig bekend als gravin Mountbatten van Birma, raakte in de jaren negentig goed bevriend met de royal family. Volgens sommigen zou de vriendschap met prins Philip tot meer zijn uitgegroeid – een gerucht dat na het overlijden van de hertog van Edinburgh dit jaar nog meer werd aangewakkerd, omdat ze een van de dertig gasten was die de uitvaart van de prins mocht bijwonen.

Lady Penny Brabourne en Queen Elizabeth, 2010. Beeld: BrunoPress.

Dat deze vriendschappelijke of romantische relatie groots aan bod zal komen in het volgende seizoen van The Crown, komt door actrice Natascha McElhone, die de rol op zich mag nemen. De gedachte is dat de producenten van de serie zo'n grote naam in de acteerwereld niet voor een bijrolletje zouden inzetten. De kans is groot dat de affaire tussen Philip en Penny één van de grote verhaallijnen wordt.

Actrice Natascha McElhone (links) en Lady Penny Brabourne (rechts). Beeld: BrunoPress.

De royals zetten zich schrap: het nieuwe seizoen kan wederom een grote invloed hebben op het imago van het Koninklijk Huis wanneer de ongelukkige jaren negentig opnieuw worden beleefd. Ze hebben nog even om zich voor te bereiden, want pas vanaf 2022 staan de nieuwe afleveringen op Netflix.

Lees meer: Wie speelt wie in seizoen vijf van The Crown?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws