Zuinigjes aan: prinses Amalia volgt het voorbeeld van Máxima

Door zulke gebaren leren we de prinses toch steeds beter kennen.

We vroegen ons al af of prinses Amalia was begonnen aan haar buitenlandse reizen en stages, maar gisteren was ze daar toch, naast haar ouders en zus Ariane in Zandvoort. Wat leren we over de kroonprinses door deze surprise verschijning?

Voor het eerst merkten we echt dat prinses Alexia naar Wales vertrokken is. Gisteren maakten koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Ariane hun opwachting bij de Grand Prix van Zandvoort, met zijn viertjes.

Wat meteen opviel, is dat Máxima en Amalia dezelfde outfits droegen als tijdens zomerfotosessie van dit jaar. Van de koningin zijn we inmiddels wel gewend dat ze haar japonnetjes meerdere keren draagt, maar de kroonprinses doet er nog een schepje bovenop. Want waar Máxima nog een paar outfits tussendoor heeft kunnen laten zien, is dit Amalia's eerste openbare verschijning sinds de fotosessie. Het is ongekend voor royals om dan precies hetzelfde uit de garderobe te halen, menig koninklijk kleedster zou zich er niet aan wagen. Maar juist zó benadrukt Amalia nog eens wie ze is: zuinig en nuchter. En dat is best verfrissend in een tijd waarin de ongeschreven regel luidt dat je immer in een andere outfit op je Insta-feed moet verschijnen.

Beeld: © RVD – Mischa Schoemaker

Amalia laat zien dat ze niet een kast vol couture heeft, maar gewoon één net jasje dat bij speciale gelegenheden uit de kast komt. En Máxima toont dat ze nog niet is uitgekeken op haar zomerse Zimmerman-jurk. Geef ze eens ongelijk!

Wat we ook leren van deze verrassingverschijning van de kroonprinses, is dat ze dus nog niet is uitgevlogen. Koning Willem-Alexander liet eerder al doorschemeren dat het niet makkelijk was om het gap year van prinses Amalia in te vullen, en blijkbaar is ze (in het weekend in ieder geval) gewoon nog bij haar ouders te vinden. In tegenstelling tot prinses Alexia, die alweer aan haar tweede schoolweek in Wales begint. Volgens koningin Máxima gaat het 'heel goed' met haar, maar wordt ze wel gemist in Paleis Huis ten Bosch. Des te fijner misschien dat Amalia nog even blijft plakken.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws