Deze Beatle had een oogje op Queen Elizabeth

'Koningin Elizabeth was nogal een babe', aldus de muzikant.

Door de jaren heen hebben The Beatles behoorlijk wat liefdesnummers geproduceerd. Het zou maar zo kunnen dat een van die songs over Queen Elizabeth gaat. Eén van The Beatles zag de Queen namelijk wel zitten.

Knappe vrouw

Natuurlijk waren koningin Elizabeth en prins Philip meer dan 73 jaar een geweldig stel. Maar Elizabeth met Paul McCartney? Dat zou nog eens een iconic couple zijn geweest. Interesse van de Beatle was er in ieder geval wel. “Ze was een knappe vrouw, een beetje als een Hollywoodfilmster”, schrijft hij in zijn nieuwe boek The Lyrics. “Een deel van het geheim achter haar populariteit, althans voor mijn generatie, was volgens mij dat ze nogal een babe was. Op onze eigen jongensachtige manier vonden we haar nogal leuk.”

Fan van The Beatles

De gitarist en zanger van The Beatles herinnert zich nog goed dat hij met de band een lied had gespeeld voor de nu 95-jarige koningin. Of het nummer in de smaak viel bij de Queen? Dat weet McCartney nog steeds niet goed. “Ze had er niet veel over te zeggen. Ja, ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar ze zei gewoon niet veel.”

Sir Paul McCartney

Inmiddels hebben de Queen en de zanger elkaar vaker gezien. Zo eerde Elizabeth de bandleden in 1965 op Buckingham Palace voor hun werk voor de cultuur en de Britse economie. In 1997 ridderde ze McCartney, waardoor hij nu de titel 'Sir' mag voeren. Al had-ie stiekem dus best voor prins willen gaan.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws