The Crown én prins Harry onder vuur: goede vriendin van prinses Diana stapt op

Diana's goede vriendin werkte eerste mee aan de serie, maar heeft er nu schoon genoeg van.

Het vijfde seizoen van The Crown laat nog even op zich wachten (pas over een jaar kunnen we weer bingewatchen!) en de productie lijkt weer een flinke deuk te hebben opgelopen. Eén van hun belangrijkste consultants, een goede vriendin van Diana, is namelijk opgestapt. Ze is op z'n zachtst gezegd niét blij met de makers van de show.

Kroonjuweel

Natuurlijk: ook wij laten op een vrije avond het liefst de boel de boel, en kruipen gewoon onder een dekentje om Netflix te bingen. En net als alle royalty-fans over de hele wereld, zetten we maar wát graag The Crown aan. Balancerend op het randje van fictie en fantasie, met een flinke dosis drama én glamour? Count us in!

Maar dit pareltje uit de Netflix-collectie zorgt nu voor veel kritiek. De show zou namelijk in het vijfde seizoen niet netjes omgaan met de verhaallijn rond wijlen Diana, en daarom blijft de kritiek maar komen.

Jemima Khan

Een van de grootste en tegelijkertijd meest onverwachte critici is Jemima Khan. Zij raakte goed bevriend met Lady Di, ook al was de Princess of Wales zo'n 13 jaar ouder dan zij. Nu Diana in één van Netflix' meest bekeken series haar opwachting maakt, was het een logische keuze om deze powervrouw met productie-ervaring én insider knowledge te vragen als consultant voor de show. En zo geschiedde.

Maar vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Khan zich tegen de show heeft gekeerd. In een interview met The Sunday Times vertelt Khan over de deal die zij had met de makers van de show. “Maar toen ik merkte dat onze afspraken niet werden nagekomen en dat deze verhaallijn niet met de respect en compassie werd behandeld waar ik op had gehoopt, heb ik verzocht om al mijn bijdragen aan de serie te verwijderen en mijn naam uit de credits te halen.” Oeiii…

And here’s Harry

En nu worden de viziers dus gericht op prins Harry. Hij heeft immers een deal voor een luttele £100 miljoen met mediagigant Netflix, de producent van The Crown. Toen deze samenwerking bekend werd, kreeg de royal het al zwaar te verduren. Onbegrip heerste: waarom ging de prins in zee met zo'n mediabedrijf, als hij juist zo graag uit de spotlight wilde stappen?

Nu de manier waarop Netflix het verhaal van prinses Diana neerzet flink wordt bekritiseerd, wordt ook de druk op mister Sussex himself opgevoerd. Angela Levin, die een biografie over de prins heeft geschreven, uit haar ongeloof én ongenoegen aan The Sun. “Hij zou die deal moeten verscheuren en het opnemen voor zijn moeder. Wat is er nu belangrijker: geld, of zijn moeder? Het is onbegrijpelijk dat hij hier stil over blijft.”

Bron: Sun | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws