Prinses Charlene en prins Albert nemen alweer afscheid

De reünie was van korte duur! Ook de nationale feestdag laat prinses Charlene aan zich voorbijgaan.

Prinses Charlene werd vorig week eindelijk weer herenigd met haar man, prins Albert, en hun tweeling. De reünie was van korte duur, want prins Albert is inmiddels naar Dubai vertrokken.

Royal duties

De vorstin van Monaco verbleef vanwege medische redenen maandenlang in Zuid-Afrika en kon (of wilde?) niet terugkeren naar het paleis. Alle geruchten over een huwelijkscrisis werden keer op keer in de kiem gesmoord door het paleis. Op de foto's zagen we een happy hereniging waarbij Charlene haar echtgenoot Albert en kinderen Jacques en Gabriella weer in de armen sloot.

Daarentegen lijkt het er nu op dat die hereniging maar van korte duur was. Prins Albert is namelijk naar Dubai vertrokken voor zijn royal duties en Charlene blijft achter in Monaco om verder te herstellen van haar ziekte.

Thuisblijven

De 63-jarige prins vertrok naar de Wereldtentoonstelling van Dubai met zijn zus prinses Stéphanie en haar kinderen Louis Ducruet en Camille Gottlieb.

Albert had eerst nog gehoopt dat hij zijn vrouw kon meenemen, maar op 'het laatste moment' is er toch besloten dat Charlene beter thuis kon blijven. Gisteren zei Chantell Wittstock, de schoonzus van Charlene nog dat de prinses: “erg blij is om weer thuis te zijn bij haar familie” en “ze bij haar man en kinderen zal blijven.” Dat laatste zal nu toch nog even moeten wachten…

Nationale Feestdag

Nog een teleurstelling voor de Grimaldi-fans is dat prinses Charlene ook tijdens de nationale feestdag van Monaco niet haar opwachting zal maken. Het was het plan dat de prinses op 19 november voor het eerst weer in het openbaar zou verschijnen naast de rest van de royals, maar dat gaat niet door. “Voor haar herstel heeft prinses Charlene een periode van kalmte en rust nodig”, staat in een verklaring van het paleis. Charlene zou onder andere worstelen met 'hevige algemene vermoeidheid.' “Door deze situatie moet het koppel helaas aankondigen dat prinses Charlene niet bij de viering van de Nationale Feestdag zal zijn met haar familie en de inwoners van Monaco. Zodra haar gezondheid het toelaat, hoopt ze haar verplichtingen weer te volbrengen en tijd door te brengen met de Monegasken.” Tot slot belooft het paleis een nieuwe gezondheidsupdate voor de kerstdagen.

Bron: Honey nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws