Kate was als een zus voor prins Harry, maar hoe zit het nu tussen hen?

2022 belooft het jaar van de royal hereniging te worden.

Lees ook

Prins Harry noemde hertogin Kate ooit ‘de zus die hij nooit heeft gehad.’ Maar zoals we allemaal weten zijn de banden tussen de Cambridges en de Sussexes niet meer wat ze ooit waren. Hoe zit het twee jaar na de royal exit van prins Harry tussen hem en zijn schoonzus?

Goede band

Prins Harry en Kate Middleton kennen elkaar al járen. Lange tijd waren ze, naast aangetrouwde familie, ook goede vrienden van elkaar, en prins Harry noemde de hertogin ooit ‘de zus die hij nooit had gehad.’ Samen met prins William vormden Kate en Harry een hecht drietal – en later ‘the fab four’ met hertogin Meghan erbij. Maar de dagen dat Kate en haar zwager de grootste lol hadden samen zijn voorbij, vertelt koningshuisexpert Duncan Larcombe.

William, Kate en Harry, 2017. Beeld: BrunoPress

Dat niets meer is zoals vroeger, werd volgens Larcombe wel duidelijk tijdens Kates veertigste verjaardag. “Er was een tijd waarin Harry een groot deel uitmaakte van elk feestje of elk uitje dat het koppel organiseerde, maar dat is nu een ver verleden”, vertelt hij aan OK!. Het is nu bijna twee jaar geleden dat prins Harry en hertogin Meghan besloten hun koninklijke taken neer te leggen. Een klein jaar geleden kwam daar nog het spraakmakende Oprah-interview bij, waarin de royal family allesbehalve goed uit de verf kwam.

Prins William en prins Harry zouden sindsdien nauwelijks met elkaar spreken, maar van Kate wordt gezegd dat ze nog wel eens met Californië videobelt en cadeautjes stuurt naar kleine Archie en Lili.

Erg van slag

Dat de band tussen de broers behoorlijk bekoeld is, doet Kate groot verdriet, vertelt een ‘bekende’ van de hertogin aan PEOPLE. “Alles rondom Harry en Meghan is enorm stressvol, maar het heeft hen [William en Kate] wel dichter bij elkaar gebracht. Ze wordt er verdrietig van, omdat het William zo verdrietig maakt. Het was moeilijk om haar man zo radeloos te zien.”

Beeld: BrunoPress

Catherine de Bemiddelaar

Al lange tijd wordt Kate Middleton gezien als degene die de band tussen de broers kan herstellen, de vredesduif die de familie weer bij elkaar kan brengen. Bij de uitvaart van prins Philip zagen we bijvoorbeeld hoe ze ervoor zorgde dat Harry en William weer een gesprekje met elkaar aanknoopten, voor het eerst sinds het beruchte interview. “Ik denk dat Kate de lijm is, op dezelfde manier dat de hertog van Edinburgh altijd degene was die hielp om familieproblemen op te lossen”, aldus Kates biograaf Katie Nicholl. “Hij was de patriarch van de familie. Ik zie dat Kate die rol overneemt. De boel bij elkaar houden.”

Hereniging

Of William, Kate, Harry en Meghan als goede voornemen hebben om elkaar in 2022 weer op te zoeken? De Cambridges hebben in ieder geval wel een reisje naar de Verenigde Staten op de planning staan voor hun Earthshot prijsuitreiking, maar daarbij zullen ze volgens royaltykenners geen bezoek brengen aan Harry, Meghan, Archie en Lili.

Meghan en Kate, 2018. Beeld: BrunoPress

Waarschijnlijker is dat ze elkaar weer in Engeland zien komend voorjaar, bij de viering van het platinajubileum van Queen Elizabeth. Aan Kate wederom de taak om de broers weer aan de praat te krijgen. Tussen de twee hertoginnen zit het wel goed, meent een insider van Us Weekly, helemaal sinds de geboorte van Lili. “Het gaat goed tussen Meghan en Kate en ze hebben wat vaker contact met elkaar. Ze hadden nooit een hechte band. Maar ze werken er nu aan in het belang van de familie.”

Bron: 9Honey, Ok! Magazine, Marie Claire US, Style Caster | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook