Jaarlijkse fotomomenten Oranjes op de schop: geen wintersportkiekjes meer

De jaarlijkse fotomomenten gaan drastisch op de schop.

We hadden er zo op gehoopt: blije wintersportkiekjes van de Oranjes. Een jarenlange traditie, die (zoals zoveel leuke dingen) door de pandemie wordt verstoord. Zo hoeven we ook dit jaar geen prachtige plaatjes uit Lech te verwachten, maar de Oranjes gaan zelfs een stapje verder, laten ze nu weten.

Wintersportfoto’s

Iedere royalty-kenner weet: de Oranjes houden twee grote fotomomenten in het jaar. Eén keer in de zomer, én natuurlijk in de winter, vanuit het Oostenrijkse plaatsje Lech. Traditiegetrouw vindt de zomershoot plaats in de achtertuin van de Oranjes, en reizen in februari dus alle persfotografen af richting Oostenrijk. In 2021 ging deze fotosessie echter niet door vanwege corona, en ook dit jaar hoeven we geen nieuwe winterkiekjes van onze royals te verwachten.

De RVD meldt aan RTL Boulevard dat het onverantwoord wordt geacht om tientallen persfotografen in een pandemie af te laten reizen naar een wintersportdorpje elders in Europa. Gevolg: weer geen plaatjes van de Oranjes op de lange latten dit jaar. Een andere reden voor het geschrapte fotomoment is dat het gezin simpelweg niet compleet is. Alexia zit in Wales en Amalia volgt elders op de wereld een stage – en dat betekent dat alleen de jonge Ariane mee is op wintersport met haar ouders dit jaar. Of de andere royals (zoals Beatrix, Constantijn, Laurentien, en de kids) aanwezig zullen zijn is nog niet bekend. Wij houden in elk geval onze fingers crossed dat gravinfluencer Eloise van Oranje nog enkele selfies deelt vanaf de piste. Of wie weet: misschien ontdekken Willem-Alexander en Máxima het nut van een selfiestick?

fotosessies oranjes
De A’tjes tijdens wat nu de mogelijk laatste fotosessie in Lech blijkt te zijn in 2020. (Beeld: RVD)

Fotomomenten op de schop

Naast deze opnieuw gecancelde winter-shoot laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de Oranjes zelfs een stap verder gaan: de standaard fotomomenten gaan namelijk niet meer op de oude vertrouwde manier plaatsvinden. Ja, je leest het goed. Er komt een einde aan de jarenlange traditie van de royals.

De RVD laat weten dat er nog steeds twee fotomomenten per jaar moeten komen. Maar er zal sprake zijn van meer flexibiliteit. De fotomomenten vinden namelijk alleen nog plaats wanneer het gezin van WA en Máx compleet is. Geen vaste prik meer voorafgaand aan de vakanties, dus. Royalty-reporter Annemarie de Kunder, de opvolgster van Marc van der Linden, legt uit: “Dus dit zal voor de komende jaren telkens op een andere datum zijn.”

De eerstvolgende fotoshoot?

Wanneer de eerstvolgende fotosessie precies plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Een nieuwe verzameling kiekjes eind februari hoeven we dus in elk geval niet te verwachten. Een snelle blik op de kalender van Alexia’s universiteit suggereert dat er in april een vakantie op de planning staat. Wie weet: een stel frisse lentekiekjes van de royals tussen de bloembollen en krokussen? Fingers crossed!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RVD

Laatste nieuws