Kate en Meghan in omhelzing op de foto? ‘Dat zit er dik in’

Worden The Fab Four deze zomer weer herenigd?

Lees ook

Sinds ze twee jaar geleden haar koninklijke taken neerlegde, is Meghan Markle niet teruggekeerd naar Engeland. Hoe zal het zijn als ze deze zomer, samen met prins Harry, Archie en Lili, weer naar Buckingham Palace komt?

Fab Four herenigd

Het voelt als eeuwen geleden dat prins William, Kate Middleton, prins Harry en Meghan Markle bekendstonden als The Fab Four. Het vertrek van de Sussexjes en het tell-all Oprah-interview hebben de band tussen de broers en schoonzussen geen goed gedaan. Hoewel het volgens insiders nog altijd niet koek en ei is tussen de vier royals, wordt er wel volop gespeculeerd over een hereniging aanstaande zomer. Queen Elizabeth viert dan groots dat ze 70 jaar op de troon zit. Het is voor prins Harry en hertogin Meghan dé kans om zich weer voorzichtig onder de Windsors te mengen en om dochtertje Lili aan de familie voor te stellen. En misschien is het ook de geschikte gelegenheid om de strijdbijl te begraven, menen royaltykenners.

Hartelijke hertoginnen

Volgens koningshuisbiograaf Ingrid Seward zullen de prinsen en hertoginnen in ieder geval voor de camera’s hun best doen om de schone schijn op te houden. “De Hertogin van Cambridge zal hartelijk zijn tegenover Meghan. Ik weet vrij zeker dat ze op de foto zal worden gezet terwijl ze haar omhelst of een kus geeft. Dat moet wel – het hoort bij haar werk. Haar gevoelens daarbij moeten privé blijven.” Seward verwacht ook dat de Sussexjes vergeven zullen worden. “Kate zal echter niet vergeten hoe Meghan haar heeft behandeld. Maar ze weet dat het geen zit heeft om een ruzie voort te zetten die kan worden bijgelegd. Het platinajubileum is daar de kans voor.”

De Fab Four in 2018. Beeld: BrunoPress

Grote vraagtekens

Omid Scobie, co-auteur van Harry en Meghans biografie Finding Freedom, is echter minder overtuigd van een publieke hereniging. Allereerst is het maar de vraag of prins Harry en zijn gezin naar Londen kunnen komen, omdat de rechter nog moet oordelen over Harry recht heeft op politiebeveiliging in zijn thuisland. De prins liet eerder dit jaar weten dat hij zich niet veilig voelt in het Verenigd Koninkrijk, omdat het Amerikaanse beveiligingsteam dat hij zelf betaalt daar niet goed genoeg bekend is. “Of we het koppel te zien krijgen hangt helemaal af van de beveiligingsproblemen”, vertelt hij in de podcast Royally Obsessed. “Het zou jammer zijn als het niet gebeurde. Soms is er alleen maar een foto nodig waarop je het stel ziet naast de koninklijke familie, om het verhaal van versnipperde familiebanden achter ons te laten. Het zou fijn zijn om te zien dat iedereen zich daaroverheen zet. Maar nu zitten we met logistieke problemen en ik weet niet of die op tijd worden opgelost.”

Daarnaast denkt Scobie ook dat een feestelijke hereniging van de Sussexes en de rest van de royals geen eerlijk beeld geeft. “Achter de schermen is er eigenlijk niets veranderd. Er is niets opgelost. De gesprekken over de problemen rondom racisme [die Meghan in het Oprah-interview aanhaalde, red.] hebben nooit plaatsgevonden. De beschuldigingen over pestgedrag van Meghan zijn naar de achtergrond verdwenen, het paleis heeft er nooit iets over laten horen, ondanks de openbare verklaringen die een jaar geleden aan de pers werden gegeven. […] De dingen waardoor de Sussexes zich gekwetst voelden en die ze het paleis kwalijk namen, zijn waarschijnlijk niet helemaal verdwenen.”

Bron: Marie Claire UK, Royally Obsessed Podcast | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook