Carice van Houten over moederschap: ‘Privéleven speelt grotere rol’

'De balans is in de loop der jaren aardig verschoven.'

Carice van Houten staat met regelmaat voor én achter de camera, maar de rol van moeder speelt ze altijd. Dat het moederschap haar veranderd heeft, vindt ze dan ook helemaal niet erg. Zo is haar privéleven nu veel belangrijker. 

Moederschap

Carice van Houten is bekend van haar rollen in Minoes, Zwartboek en Games of Thrones. Maar ook achter de camera is ze tegenwoordig vertrouwd. Zo werkte ze in 2019 met Halina Reijn aan de film Instinct; Halina regisseerde en Carice speelde de hoofdrol. Ondanks een glansrijke carrière in Nederland en Hollywood, heeft de actrice nu een heel ander leven. “De balans is in de loop der jaren aardig verschoven”, vertelt ze aan Harper’s Bazaar. Dit heeft alles te maken met de komst van zoontje Monte (6), die ze samen met haar man Guy Pearce kreeg.

“Sinds ik moeder ben van Monte is mijn privéleven een steeds grotere rol gaan spelen.” Zo besteedt de actrice haar tijd veel minder achter haar telefoon en is ze klaar met social media. Carice: “Wanneer doelloos scrollen belangrijker wordt dan een Lego-sessie met je kind, moeten de alarmbellen gaan rinkelen.”

Ware schoonheid

Alle glitter en glamour die bij de filmwereld komt kijken, hoeft voor haar ook niet meer. Ze kan het tegenwoordig ook waarderen om zonder make-up de deur uit te gaan. Al is dit niet altijd zo geweest, legt ze uit: “Tegenwoordig is schoonheid voor mij geen obsessie. Vroeger ging ik de deur niet uit zonder mascara, of sterker nog; ik had een vriend die mij nog nooit zonder mascara had gezien.” Het enige wat in haar handtas zit? Lippenstift!

“Uiteindelijk komt ware schoonheid natuurlijk van binnenuit”, legt de actrice uit. Zo kent ze ‘veel mensen die niet per se knap zijn’, maar toch erg aantrekkelijk zijn. “Omdat het interessante mensen zijn, die ook nog eens een heel goed hart hebben.” En dat likje foundation heeft ze ook helemaal niet nodig, als je het ons vraagt!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws