Loiza Lamers over modellenwerk: ‘Doutzen was mijn droomvoorbeeld’

'Het is hard werken en lang niet altijd glamourvol.'

Sinds ze in 2015 zelf Holland’s Next Top Model won, is Loiza Lamers doorgebroken als succesvol model. Inmiddels mag ze het programma zelf presenteren en nieuwe talenten bijstaan aan het begin van hun modellencarrière. Aan Beau Monde vertelt ze alles over HNTM, modellenwerk en haar grote voorbeeld.

Droomvoorbeeld

“Het is hard werken en lang niet altijd glamourvol, maar een feestje om te doen”, vertelt Loiza over haar modellenwerk. “Het is geweldig om met een team creatief bezig te zijn, iets te creëren, bijvoorbeeld een campagne.” Daarnaast komt haar inner child weer even naar boven tijdens een shootdag. “Als ik op de set sta en de stylist komt binnen met rekken vol kleding, dan voel ik weer even dat kleine meisje van vroeger dat zin heeft in een verkleedfeestje.”

Inmiddels is Loiza een voorbeeld voor veel upcoming modellen en mensen die simpelweg van dromen zo’n carrière voor de lens. Zelf had Loiza als klein meisje ook een voorbeeld. “Toen ik opgroeide, was Doutzen Kroes het grootste Nederlandse model. Er zijn sindsdien andere goede topmodellen bij gekomen, maar Doutzen was mijn droomvoorbeeld, dus ze blijft speciaal.”

Holland’s Next Top Model

Naast model is Loiza tegenwoordig ook presentatrice! Sinds dit jaar mag ze namelijk zelf Holland’s Next Top Model presenteren. “Zeven jaar geleden deed ik zelf mee, nu mag ik het programma presenteren. Een droom komt uit”, vertelt ze. Toch ziet de modellenwedstrijd er nu heel anders uit dan toen ze zelf meedeed. “Alles is nieuw: de presentatie, de jury, de kandidaten. De wedstrijd is heel inclusief dit jaar. Er zijn geen eisen qua lengte, maat of sekse. We hebben het idee dat het perfecte model een meisje is met een bepaalde lengte en een bepaalde maat losgelaten.”

Eén van die nieuwe juryleden is Yolanda Hadid, en daar kan Loiza het erg goed mee vinden. “Veertig jaar ervaring in de modellenwereld en entertainment­industrie. Moeder van twee topmodellen. Maar absoluut geen diva. Werk je met haar, dan is Yolanda ‘gewoon’ dat meisje uit Papendrecht”, vertelt het model. “Ze is superprofessioneel, maar we hebben tijdens opnames ook met elkaar kromgelegen van het lachen.”

Benieuwd naar Loiza’s guilty pleasure,  favoriete eten en drinken of de band met haar familie en lover Jelle? In de nieuwste Beau Monde deelt ze al haar blijmakers. Nu in de winkel!  

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws