Met deze zus van Diana had koning Charles eerst een relatie

Lady Sarah had een leuke tijd met Charles, maar zag zichzelf absoluut geen Princess of Wales worden.

Kijkers van The Crown weten dat Diana niet de eerste Lady Spencer was met wie prins Charles een relatie had. Eerst was hij samen met haar oudere zus. Maar hoe zat het nu echt met hun romance? En waar is Lady Sarah nu?

Lady Sarah Spencer

In 1977 beleefde de toen 30-jarige prins Charles een paar gezellige weken met de 22-jarige Lady Sarah Spencer. Een knappe dame uit een goed milieu, die wellicht een leuke match voor de toenmalige kroonprins kon zijn. De twee werden meermaals samen bij polowedstrijden gezien en leken meer dan gewoon vrienden te zijn.

Charles en Sarah in 1977. Beeld: BrunoPress

Lady Sarah nodigde Charles uit op Althorp, het landgoed van de familie Spencer, waar hij óók haar jongere zusje Diana leerde kennen. “Ik herinner me dat ik dacht wat een ontzettend vrolijke, grappige en aantrekkelijke zestienjarige ze was”, zou prins Charles later over die ontmoeting met Diana vertellen in hun verlovingsinterview. “Heel leuk en levendig.” Maar het was niet de ontmoeting met zijn toekomstige vrouw waardoor de relatie van Charles en Sarah op de klippen liep.

Iets te openhartig

Hoewel prins Charles Lady Sarah wel zag zitten, nam de oudere zus van Diana de romance zelf minder serieus. Ze verbrak al snel het officieuze koninklijke date-protocol door de pers openhartig te woord te staan. In gesprek met een journalist vertelde Lady Sarah onder andere dat ze leed aan een eetstoornis, ‘wel duizend vriendjes had’ en niet van plan was om met Charles te trouwen, omdat ze niet verliefd op hem was. “En ik zou met niemand trouwen op wie ik niet verliefd was, of het nu de vuilnisman of de koning van Engeland is.”

Lady Sarah en prins Charles, 1977. Beeld: BrunoPress

Charles was – surprise, surprise – niet zo blij met de bekentenissen van zijn vriendinnetje. Hij verbrak de korte relatie al snel na het interview.

Lady Sarah McCorquodale

Doordat haar jongere zusje uiteindelijk met Charles in het huwelijksbootje stapte, bleef de band tussen Lady Sarah en de royal family hecht. “Ik heb hen aan elkaar voorgesteld, ik ben Cupido”, vertelde Sarah toen de koninklijke verloving bekend werd gemaakt. Zelf trouwde ze in 1980 met Neil McCorquodale, met wie ze drie kinderen kreeg: Emily, George en Celia.

Lady Sarah en prinses Diana in 1993. Beeld: BrunoPress

Lady Sarah heeft een goede band met haar neefjes, prins William en prins Harry. Bij grote gebeurtenissen, zoals huwelijken en doopceremonies, zagen we het ex-liefje van koning Charles dus weer opduiken. Hier zien we haar, links naast prins William, op de doopfoto van Archie, vlakbij haar vroegere vriendje Charles.

Net als koning Charles heeft Lady Sarah inmiddels een aantal kleinkinderen mogen verwelkomen. Ze is oma van Isabella (8), Henry (6), Sybil (5), Molly (2), Walter (1) en Joseph (6 maanden).

Hoewel we haar heel af en toe zien bij royal events of herdenkingen voor prinses Diana, leeft Lady Sarah nu volledig buiten de schijnwerpers. Al is ze door The Crown (waarin ze gespeeld wordt door Isobel Eadie) de laatste jaren toch weer een beetje ’n beroemdheid geworden.

Bron: Tatler, Woman & Home, Guardian | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws