Dit is de beste vriendin van prinses Kate

Je wordt niet zomaar de peettante van een toekomstig koning. Wie is deze BFF van Catherine?

Ooit waren ze twee middelbareschoolmeisjes op een deftige kostschool, nu zijn ze interieurdesigner en prinses. Maar nog altijd beste vriendinnen. Hoe anders haar leven er nu ook uitziet, Kate Middleton kan nog altijd bij déze BFF terecht.

Onzekere tiener

Ze is nu een van de populairste prinsessen, maar ooit was Kate Middleton ook maar een onzeker tienermeisje. Op haar eerste middelbare school zat ze niet lekker in haar vel. Naar verluidt kon ze het niet goed vinden met de andere meiden en werd ze zelfs gepest. Toen ze 14 was, stapte de jonge Kate dus over naar een ander instituut: Marlborough College, een peperdure kostschool. Oud-klasgenote Gemma Williamson weet nog wel hoe Kate daar binnenkwam. “Ze was blijkbaar heel erg gepest en zag er mager en bleek uit. Ze had heel weinig zelfvertrouwen,” vertelde zij aan Daily Mail. Gelukkig wierp de overstap zijn vruchten af, want binnen de kortste keren bloeide Kate helemaal op. Ze werd onderdeel van het hockeyteam en maakte een hoop nieuwe vriendinnen – waaronder een allerbeste vriendin voor ’t leven.

Kate & Emilia

Kate raakte op Marlborough College bevriend met een van de meest geliefde meisjes van de school: Emilia d’Erlanger. Zij maakte Kate misschien al een klein beetje bekend met de Britse adel, want Emilia’s grootvader en oom waren heuse Viscounts [burggraven]. Volgens sommige bronnen zou Emilia daardoor ook al langer koninklijke connecties hebben en bevriend zijn met prinsen William en Harry. En daarom wordt Emilia soms zelfs genoemd als degene die Kate en William aan elkaar heeft voorgesteld, al voordat ze elkaar tijdens hun studententijd echt leerden kennen en de vonk oversloeg.

Emilia heeft de hele love story van Kate en William sowieso op de voet kunnen volgen, want de dames bleven ook na hun middelbareschooltijd goed bevriend. Toen Kate en William in 2007 tijdelijk een punt achter hun relatie zetten, was het Emilia die met haar vriendin meeging naar Ibiza om daar Kates gebroken hart een beetje te herstellen. Gelukkig kon ze er later ook in betere tijden voor haar bestie zijn.

Ons kent ons

Uiteraard was Emilia aanwezig op de grootse royal wedding. Zelf trouwde ze in 2010 met David Jardine-Paterson, erfgenaam van een bankier. Die ook geen onbekende was van de royals, trouwens. David was een klasgenoot van prins William op Eton. Zijn jongere broertje had bovendien een tijdje een relatie met Pippa Middleton, het zusje van Kate. Het is een klein wereldje…

Emilia onderweg naar de doop van prins George, 2013. Beeld: BrunoPress

Als goede vriendin van Kate én William werd Emilia ook gekozen als een van de peetouders van prins George, de toekomstige kroonprins en koning. Dat zegt genoeg over hun innige band, lijkt ons.

Net als de Waleses hebben Emilia en David ook drie kinderen: twee jongens, Leo en Alexander, en een meisje, Lucia. Wie weet ontstaat daar een volgende generatie aan vriendschap?

Helemaal haar smaak

Emilia heeft trouwens ook een vinger in de pap binnen de paleismuren. Ze is namelijk interieurdesign van beroep en zou zowel Kensington Palace als Anmer Hall, het buitenhuis van William en Kate, onder handen hebben genomen. Een vriendin op wier schouder je kunt uithuilen na een break-up, die je helpt met je kleine kinderen én die tussendoor nog even de stof van je bank kan helpen uitzoeken? We snappen wel waarom Emilia de steun en toeverlaat van de princess is.

Bron: Tatler, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws