Een jaar als Princess of Wales: de meest glamoureuze looks van Kate

Heeft de prinses de verwachtingen waar gemaakt?

Met het overlijden van Queen Elizabeth werd er vorig jaar flink geschoven in de royal titels. En dat betekende dat William en Kate officieel hun hertogelijke Cambridge-titels mochten aanvullen met de prinselijke Wales-titels. Als eerste Princess of Wales sinds Diana, lag de lat hoog voor prinses Catherine. Enne…wat ons betreft heeft ze die in elk geval op fashion-gebied meer dan waargemaakt!

Stijlicoon

Er zijn weinig royal ladies die als zo’n gigantisch stijlicoon de geschiedenis in zijn gegaan als wijlen Lady Di. Om in haar voetsporen te treden, moet je dan ook van goeden huize komen! We zetten een aantal van onze favoriete looks van Kate in haar eerste jaar als Princess of Wales op een rij.

Glam, glam, glam

Hoewel de reden van haar promotie tot Princess of Wales natuurlijk ontzettend triest was, heeft Kate de rol meteen met verve opgepakt. Een betrokken moeder, een bevlogen prinses, een hardwerkende royal en een stylish vrouw tot en met – dat is HRH ten voeten uit. Zo heeft ze zich flink ingezet voor mental health, ontwikkeling van jonge kinderen, en is ze veel op pad geweest voor haar Royal Foundation Centre for Early Childhood.

Maar tussen al deze royal duties door, maakte Kate ook ruimte voor een héérlijke dosis glamour. Zo droeg ze in december vorig jaar deze prachtige groene japon van Solace London naar de uitreiking van de Earthshot Prize in Boston. Hoewel er aanvankelijk flink werd gegrapt en gephotoshopt met de ‘green screen dress‘, is deze outfit uiteindelijk een absolute favoriet geworden van vele fans en volgers van de Windsors.

Vooral de combinatie met de smaragden sieraden werd gewaardeerd: deze had ooit toebehoord aan prinses Diana. Een glamoureuzere manier om haar voorganger als Princess of Wales te eren is er bijna niet, toch?

Ook bij de uitreiking van de Bafta’s, enkele maanden later, verscheen Kate in sprookjesachtige glamour op de rode loper. Hoewel de keuze voor de contrasterende zwarte handschoenen de meningen verdeelde, kunnen we niet ontkennen dat de Alexander McQueen-japon an sich regelrecht uit een sprookje lijkt te komen.

kate bafta
Beeld: NL Beeld

Leuk detail: de designerjapon combineerde Kate met een setje oorbellen dat ‘gewoon’ van de Zara kwam. Lekker budgetproof!

Meer sprookjesachtige glamour kregen we in mei dit jaar van de prinses, toen zij als verrassing opdook tijdens de finale van het Songfestival. In een blauwe Jenny Packham-robe speelde de prinses de sterren van de hemel in een samenwerking met het Oekraïense Kalush Orchestra.

Ook liet Kate zich meerdere malen op haar best zien bij allerlei royal evenementen. Zo was er de lieflijke lichtblauwe Elie Saab-japon die ze in mei droeg bij één van de traditionele Garden Parties bij Buckingham Palace…

kate
Beeld: NL Beeld

…of de poederroze japon van dezelfde designer die ze droeg naar de prachtige Jordaanse royal wedding.

william kate jordanie
Beeld: NL Beeld

Ook bij de Royal Ascot deze zomer kwam Kate weer piekfijn voor de dag. Dit keer niet in een snoeperige pasteltint, maar in opvallend felrood:

kate royal ascot
Beeld: NL Beeld

Deze jurk was afkomstig uit het Alexander McQueen-atelier, waar Kate natuurlijk al jáááren kind aan huis is. In combinatie met de elegante Philip Treacy-hoed en een set Jennifer Chamandi-pumps was de prinses een prachtige lady in red.

Koningin in wording

En ten slotte: we kunnen natuurlijk niet om de prachtige Alexander McQueen-outfit heen die Kate droeg tijdens hét koninklijke evenement van 2023: de kroning van haar schoonvader, koning Charles. Waar de aanwezigen vriendelijk werd verzocht om de tiara’s en diademen thuis te laten, werd er een uitzondering gemaakt voor de prinses van Wales. Haar fleurige hoofddeksel bestond uit edelmetaal en kristallen, en was een samenwerking tussen Alexander McQueen en hoedenmaker Jess Collett.

Beeld: NL Beeld

Een waar kunstwerkje, maar wat de look wat ons betreft helemaal afmaakt? Het matchende diadeem dat prijkt op het hoofd van Catherines dochter, prinses Charlotte. Deze outfits gaan natuurlijk regelrecht de geschiedenisboeken in, en dat zijn ze meer dan waard!

Bron: UFO No More, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws