Wauw! Prins Harry krijgt een belangrijke award

Wat een eer!

Prins Harry mag zich vanaf volgende week een “levende legende” noemen! De prins zal namelijk geëerd worden met een Living Legends of Aviation Award. De 21e editie van dit jaarlijkse evenement, die plaatsvindt in Beverly Hills, zal gepresenteerd worden door niemand minder dan acteur (én ervaren piloot) John Travolta! Tijdens de ceremonie worden in totaal vier mensen gehuldigd voor hun waardevolle bijdragen aan de luchtvaartsector.

Living Legends

Harry diende zelf tien jaar in het Britse leger, waar hij deelnam aan verschillende trainings- en gevechtsmissies, waaronder in Afghanistan. Voor al dit werk zal hij op vrijdag 19 januari de eervolle onderscheiding ontvangen.

De hertog van Sussex zal samen met drie anderen gehuldigd worden als Living Legend of Aviation: ook medepiloten Fred George, Marc Parent en Steve Hinton ontvangen een award. En dat is niet zomaar een prijs: acteur Morgan Freeman omschreef de uitreiking ooit als “de Oscars van de luchtvaart”.

Invictus Games

Harry’s toewijding aan de luchtvaart gaat verder dan zijn eigen tijd in het leger. Zo richtte hij in 2014 de Invictus Games op, een groot sportevenement voor paralympische militairen en veteranen. Zijn inzet bij deze stichting is ook deels een aanleiding voor het feit dat hij nu de onderscheiding ontvangt.

Tijdens de Invictus Games van 2022 maakte Harry nog eens extra duidelijk hoe zeer deze stichting hem aan het hart gaat. In een speech vertelde de prins: “Elk lid van de Invictus-gemeenschap heeft die dingen tot op zekere hoogte meegemaakt in zijn of haar leven. Ik heb enorm respect voor wat zij en hun families allemaal opofferen in het kader van de militaire verdiensten.”

Mooie woorden

In een statement op de website van Living Legends of Aviation is meer te lezen over de redenen achter Harry’s nominatie: “Prins Harry, de Hertog van Sussex, is een humanitair persoon en een militair veteraan. Hij pleit actief voor mentaal welzijn en milieubewustzijn. Hij heeft zijn leven gewijd aan het bevorderen van doelen waar hij gepassioneerd over is, en die blijvende verandering teweegbrengen.”

Wauw, dat zijn niet zomaar woorden! Het is nog onduidelijk of Harry zelf aanwezig zal zijn bij de uitreiking, maar hij mag in ieder geval enorm trots zijn.

Bron: Daily Mail, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws