Gary Goldsmith over de Britse royals: ‘Ik mag vrijwel overal mijn mening over geven’

'Tenzij er een rode laserstip op mijn borst staat.'

Het is inmiddels niemand meer ontgaan: de omstreden oom van prinses Kate doet mee aan Celebrity Big Brother. En hoewel men er al vanuit ging dat Gary vroeg of laat met vuur zou gaan spuwen over de royal family, hield hij zich zeker niet in tijdens de allereerste aflevering. Dus wanneer een mededeelnemer vraagt naar de Britse royals, gaat hij los.

Met vuur spuwen

In de eerste aflevering kon Gary het niet laten om zijn mening te geven over de royals. Zo kreeg hij bijvoorbeeld de vraag of hij over het Britse koningshuis mocht praten, waarop hij antwoordde met: “Ik mag vrijwel overal mijn mening over geven, tenzij er een rode laserstip op mijn borst staat.”

En hoewel iedereen weet dat hij allesbehalve positief is over Harry en Meghan, vertelt hij wel dat Harry ‘echt, echt geliefd’ was. Ook vertelt hij dat Harry, prins William en prinses Kate een onderlinge dynamiek hadden. “Ze voelden zich echt op hun gemak bij elkaar.”

Tweede kans

Sinds Harry samen is met Meghan vindt hij er dan ook wat van. “Je kunt je familie niet op zo’n dramatische manier onder de bus gooien, en er boeken over schrijven en dan ook nog verwachten dat je wordt uitgenodigd met Kerst”, doelend op Harry’s boek Spare.

“Ik vind het echt triest”, voegt Gary er nog aan toe. “Maar op een gegeven moment denk ik wel dat hij terugkomt en weer deel gaat uitmaken van de familie. Misschien moet hij dat ook wel. Ik denk dat wij als volk heel vergevingsgezind zijn. Ik denk dat iedereen hem een tweede kans zal geven.”

Buncle

Ook vertelde Gary hoe het is om familie te zijn van prinses Kate. “Wil je de waarheid? Ik heb er niet voor getekend. Het is mij overkomen en dan sta je ineens in de spotlights. Ze noemen me ‘Buncle’, Bad Uncle. Blijkbaar heeft elke familie die.”

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws