Alles wat je wilt weten over Jill Biden

Je weet wel, de nieuwe First Lady van de Verenigde Staten.

Inmiddels is er na een lange strijd een nieuwe president van de Verenigde Staten gekozen. Joe Biden mag zich vanaf het nieuwe jaar POTUS noemen. Hij wordt gedreven door een stille kracht, maar wie is deze vrouw achter de schermen? Maak kennis met Dr. Jill Biden.

Jill staat bekend als aardig, daadkrachtig en eigenwijs. Ze is Joe zijn sparringpartner en als het aankomt op grote beslissingen in hun privéleven, is zij degene die het laatste woord heeft. En waar Joe nogal vergevingsgezind is, vergeet Jill niets: “Ik kan iemand vergeven, maar ik ga wangedrag niet belonen.”

Jill (1951) is de tweede vrouw van Biden. Ze trouwden in 1977 en Jill stopte toen twee jaar met werken om voor Joes zoontjes Beau en Hunter uit zijn eerste huwelijk te zorgen. Samen kregen ze nog dochter Ashley. Verder heeft ze altijd gewerkt, ze is nu professor Engels en Schrijfvaardigheid aan het Northern Virginia Community College.

Of Jill klaar is voor het Witte Huis-leven? Jill was al acht jaar Second Lady en wordt nu First Lady. Ze staat nog altijd voor de klas en is van plan dat als First Lady ook te blijven doen. Hoe dan ook, we zullen haar vaker zien dan mensenschuwe Melania Trump. Jill zegt over haar aankomende rol als First Lady: “Als ik First Lady ben, dan beloof ik dat er aan mijn tafel plaats is voor andere vrouwen, want we weten allemaal dat vrouwen degenen zijn die echt ballen hebben.” Gotta love Jill!

Voor Jill is het ook belangrijk om het onderwijs in het zonnetje te zetten als ze eenmaal FLOTUS is. Ze zal dan geen macht hebben, wel kan ze grote invloed uitoefenen door haar bekendheid.

Haar keuze voor de donkerblauwe jurk waarin ze naast haar man Joe stond toen die zijn overwinningsspeech hield, getuigt echter ook van inlevingsvermogen; het liet zien dat ze de tijdgeest aanvoelt en de Amerikaanse economie wil steunen. De jurk was van Oscar de la Renta, de bekendste designer van Amerika, maar geen couture-ontwerp: dat vond Jill niet gepast in pandemietijden #DiplomaticDressing. De la Renta heeft al heel wat First Ladies gekleed, onder wie Laura Bush, Hillary Clinton en Jackie Kennedy.

Met dochter Ashley op de rode loper in 2016

Jill zet haar beste beentje voor en laat geen steek vallen. Laat de rest maar komen! First Lady, we are ready!

Beeld: BrunoPress, Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws