Dít is hoe Emma Corrin als ‘prinses Diana’ gecast is

Seizoen vier is hét seizoen van prinses Diana.

Wanneer Netflix een nieuw seizoen van The Crown aankondigt springen we allereerst een gat in de lucht, maar daarna beginnen we reuze nieuwsgierig te worden naar wíe wie gaat spelen.

Seizoen vier is hét seizoen van prinses Diana. Het werd een spannende zoektocht naar Emma Corrin die nu schittert in de rol van de 'eenzame en wanhopige Diana'. Robert Sterne gaat over de castings en stond dus voor een belangrijke taak: “Het is niet alleen dat je acteurs moet vinden die met succes echte, bekende mensen kunnen belichamen, maar je moet er ook voor zorgen dat er continuïteit is terwijl het wordt overgedragen van de jongere naar de oudere versie van de acteur.”

Het casten van 'Lady Di' duurde een jaar en begon langzamerhand een probleem te worden. “Er zit achter het spelen van deze rol zo'n grote druk aangezien zij in dit seizoen zo'n groot deel speelt. Je moet het wel meteen goed doen.” Achteraf zei de castingdirecteur dat het vinden van een geschikte actrice voor de rol van de prinses zijn grootste castinguitdaging ooit is geweest.

Het castingteam begon aan een internationale zoektocht naar de persoon die Diana zou spelen en keek naar honderden mogelijke actrices in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ze deden ook niet alleen auditie voor professionele acteurs. “Het was helemaal open”, merkt Sterne op. “We gingen naar scholen in het thuisland om te zien of er iemand was die misschien goed zou zijn, aangezien we haar op 16-jarige leeftijd ontmoeten.” De massale zoektocht bracht ze terug naar Emma Corrin, die Sterne had gezien tijdens het castingproces voor seizoen 3. De gespannen lunch tussen Camilla Parker-Bowles (Emerald Fennell) en Diana in de derde aflevering van seizoen 4 werd gebruikt als auditiescène voor Camilla – en Corrin kwam binnen als lezer om de rol van Diana te vervangen.

“Meestal las ik in al deze bijeenkomsten, maar omdat het deze grote scène was, besloten we iemand binnen te halen [voor Diana]”, legt Sterne uit. 'We vroegen Emma om binnen te komen, we dachten er op dit moment niet aan om Diana te casten. Maar terwijl ze met deze Camilla's las, keken alle regisseurs en de showrunner meer naar haar en niet naar de mensen die voor de rol voor Camilla kwamen spelen. Toen we een jaar later aan Diana begonnen te denken, stond ze in mijn aantekeningen.”

Bron: ELLE UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws