Deze actrices spelen prinses Diana, Queen Elizabeth en prinses Margaret in seizoen vijf van The Crown

Laat seizoen vijf van The Crown maar beginnen!

De selectierondes zijn achter de rug en The Crown is er eindelijk uit wie ze gaan casten voor seizoen vijf.

Want welke actrices gaan de rollen van prinses Diana, Queen Elizabeth en prinses Margaret op zich nemen? Wij zochten het voor je uit.

Imelda Staunton als The Queen

De kogel is door de kerk: actrice Imelda Staunton mag het stokje van Olivia Coleman overnemen en zal gaan schitteren in haar rol als koningin Elizabeth in het vijfde seizoen van de Netflix-serie. “Als actrice was het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy als Olivia Colman iets speciaals en unieks brachten in de scripts van Peter Morgan,” vertelt de actrice in een interview met The Hollywood Reporter. “Ik voel me echt vereerd om lid te worden van zo'n uitzonderlijk creatief team en The Crown tot een goed einde te brengen.”

Lesley Manville als prinses Margaret

Actrice Lesley Manville zal Helena Bonham Carter en Vanessa Kirby opvolgen en de rol vervullen van prinses Margaret. “Ik ben heel blij om prinses Margaret te spelen,” zegt Manville in een statement, gedeeld door het officiële Twitter-account van The Crown. “Het stokje is al overgegeven aan twee fantastische actrices en ik wil daarom mijn uiterste best doen. Daarbij komt dat het heerlijk wordt om de zus te spelen van mijn goede vriendin Imelda Staunton.”

Elizabeth Debicki als prinses Diana

De huidige prinses Diana, Emma Corrin, doet het geweldig en wordt alom geprezen voor haar vertolking van de prinses van Wales. Toch overhandigt zij het stokje aan actrice Elizabeth Debicki. Debicki gaat in seizoen vijf én zes de rol van Lady Di op zich nemen.

Hoewel we weten dat The Crown het leven van de moderne royals niet zal portretteren, is de precieze tijdlijn van het vijfde seizoen nog onbekend. Volgens bronnen zou het vierde deel van de serie eindigen rond 1990, het jaar dat voormalig Britse premier Margaret Thatcher (gespeeld door Gillian Anderson) 'verdreven' werd van haar positie. Het is dus zeer waarschijnlijk dat het vijfde seizoen zich in de jaren negentig afspeelt, met prins Charles, wijlen prinses Diana en hun kinderen, prinsen William en Harry, in het middelpunt.

Nu het vierde seizoen van The Crown online staat, is het wachten geblazen op seizoen 5. Wat dat betreft moeten we je helaas teleurstellen: want de releasedatum, die duurt nog wel een tijdje. Het productieteam van The Crown heeft na de opnames van seizoen vier een pauze ingelast en zal de boel in juni 2021 pas weer oppakken. Volgens Deadline kunnen we het vijfde seizoen van The Crown dan ook niet eerder dan in 2022 verwachten. Het zesde seizoen zal in 2022 opgenomen worden. Volgens Deadline is de filmpauze die plaatsvond niet vanwege de coronacrisis, maar was deze vooraf gepland. Er zaten ook twee jaar tussen seizoen twee en drie, toen de productie zich klaarmaakte voor Queen Olivia Coleman.

Bron: Deadline, Hollywood Reporter, Vogue NL, the Crown | Beeld: BrunoPress, Twitter

Laatste nieuws