Dit is waarom de set van The Crown zo realistisch oogt

Hoe het spectaculaire decor tot stand is gekomen, is dus een stuk spannender dan je misschien zou denken.

The Crown is al tijden één van de best bekeken series op Netflix.

De hit-serie is gebaseerd op real life gebeurtenissen. En ook het decor lijkt super realistisch én een één-op-één kopie van Buckingham Palace. Hoe hebben de producenten dit voor elkaar gekregen zou je denken?! Het vergt wat speurwerk en een heuse 'undercover missie', maar dan heb je ook wat.

De producent van The Crown, Martin Childs, probeerde een officieel verzoek in te dienen om een kijkje te nemen in het paleis, maar helaas werd deze afgewezen. Hij besloot als toerist naar binnen te gaan, en zo kreeg hij toch de kans om te zien hoe het er binnen de paleismuren precies uit zag. Omdat het een korte rondleiding was, probeerde de producent zo veel mogelijk in hem op te slaan. Nou, best oké gelukt lijkt ons zo.. “Alles waar ik aan kon denken toen ik daar rondliep, was hoe we deze kamers in ruimtes konden veranderen waar de actie kon plaatsvinden. Waar mensen gesprekken konden voeren, hoe we daar de interesse van de kijker konden vasthouden”, vertelt hij aan Royal Television Society. “Ook heb ik geprobeerd om in de privékamers naar binnen te loeren.” Ook onderstaande video geeft een fraai beeld weer hoe de voorbereidingen gingen:

De eenmalige rondleiding van de producent en de inspiratie die hij tijdens deze korte tour opdeed, leidde uiteindelijk in het meesterlijke decor van The Crown, waarvoor: kudos. Hoe het spectaculaire decor tot stand is gekomen, is dus een stuk spannender dan je misschien zou denken. Een eigen verhaallijn op zich!

Bron: Royal Television Society | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws