Wist je dat sieraden je jonger kunnen laten lijken?

Deze royals weten precies hoe zij hun sieraden moeten dragen!

Sieraden hebben vaak een sentimentele waarde, waardoor het je vaak niet uitmaakt hoe het staat, als je het maar draagt. Vooral als je bijna de vijftig aantikt zullen er wel wat sieraden zijn met een mooi verhaal. Tóch blijft het dan verstandig om keuzes te maken over welke sieraden je blijft dragen. Door iets te veel bling kun je al snel ouder lijken dan je eigenlijk bent.

Statement of subtiel

Wie zegt dat big and bold alleen voor (jong)volwassenen is? Ook voor de 50-plussers onder ons kunnen grote sieraden nog steeds als statement-piece worden gebruikt. Ja, je lees het goed: als statement-piece. Dit betekent dus dat je jouw chunky-bling absoluut niet moet mixen met andere sieraden. Kies daarvoor liever wat subtielere exemplaren.

Doe dat bijvoorbeeld zoals hertogin Meghan in de afbeelding hieronder. La Sussex draagt hier twee verschillende sterrenbeeld-kettingen ter ere van haar kinderen. Fris, chique, en met een mooi verhaal!

Mix en match
Hertogin Meghan Markle. Beeld: Brunopress

Enkele hanger

Ook enkele hangers aan een ketting doen het goed voor de jeugdige look. Neem bijvoorbeeld de ketting van hertogin Kate, een enkele parel staat toch veel jonger dan een parelsnoer? Nóg een extra voordeel van de parel: het doet wonderen voor je teint, maakt je ogen witter en je tanden helderder. Win-win!

Enkele hanger
Hertogin Kate Middleton. Beeld: Brunopress

Korte kettingen

Ook de lengte van je kettingen speelt een rol. Korte kettingen zijn hip en leggen minder nadruk op je decolleté – daar is niets mis mee natuurlijk, maar dit is wel een stukje huid dat snel onze werkelijke leeftijd verklapt.

Varieer met armbanden

Van kettingen naar armbanden: natuurlijk kun je meerdere armbanden tegelijk dragen, maar denk wel goed na over de combinaties. Zorg dat je het rustig houdt, net zoals koningin Máxima hieronder. Verschillende structuren en sluitingen houden het verrassend, zonder dat het al te veel op kerstversiering aan je polsen begint te lijken.

Armband sieraden
Koningin Máxima. Beeld: Brunopress

Ear climbers in plaats van oorhangers

Grote oorbellen? Zijn we dol op! Maar kies liever voor iets wat de hoogte ingaat in plaats voor grote hangers.

earclimbs sieraden
Hertogin Meghan Markle. Beeld: Brunopress

Ear climbers zijn he-le-maal hot and happening en hertogin Meghan heeft er wel oren naar. Omdat deze oorbellen de lijnen van je jukbeenderen volgen, hebben ze een liftend effect. Je gezicht lijkt er net wat strakker, frisser en, jawel, jeugdiger door. Op naar de juwelier!

Bron: Nouveau, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress, iStock

Laatste nieuws