Dit is Emma, al twaalf jaar lang de bodyguard van Kate

Wie zien we daar, altijd een stap achter de prinses?

Prins William gaf afgelopen week een ordelintje aan die ándere persoon die altijd aan de zijde van zijn vrouw staat: Kates bodyguard. Maak kennis met sergeant Emma Probert!

Dame in de Koninklijke Orde van Victoria

Al sinds 2010 is ze de dame die de veiligheid van prinses Kate waarborgt, maar sinds deze week is Emma Probert ook Dame in de Koninklijke Orde van Victoria. Prins William verleende haar op 13 oktober de koninklijke onderscheiding, bedoeld voor mensen die ‘persoonlijke diensten aan de soeverein’ hebben geleverd. En dat kunnen we van Emma wel zeggen, want al twaalf jaar lang staat zij letterlijk achter Kate als een van haar persoonlijke bodyguards.

Kate & Emma

Emma Proberts kreeg twaalf jaar geleden de taak toegewezen om Kate Middleton, toen nog de de verloofde van prins William, te beschermen.

Kate Middleton en Emma Proberts in 2010. Beeld: BrunoPress

Inmiddels zijn we heel wat jaren en titels verder, maar de sergeant en de prinses van Wales zijn nog altijd samen.

Kate en Emma in Belfast, 2019. Beeld: BrunoPress

Bodyguard Emma is onderdeel van de Scotland Yard’s Protection Squad (kan zo uit een actiefilm komen, toch?) en was eerder verantwoordelijk voor de veiligheid van prinsessen Beatrice en Eugenie. Volgens MailOnline heeft Kates trouwe bodyguard de nodige ervaring op het gebied van vechtsport en verdediging en heeft ze altijd een pistool en een taser op zak. Gelukkig hebben die nog niet tevoorschijn hoeven komen…

De chef van Harry & Meghan

Naast Emma kreeg ook chef Mark Flanagan een orde cadeau van prins William. Flanagan kookte jarenlang voor Queen Elizabeth én was hoofdchef tijdens de trouwreceptie van Harry en Meghan, waarbij 25 topchefs voor het eten zorgden.

Eerder vertelde Mark Flanagan aan Town & Country dat de Queen haar dagmenu altijd uitgeschreven wilde hebben in het Frans. Als hij dan een verkeerd accent of lidwoord gebruikte, werd hij daar altijd op gewezen door Her Majesty. Van koken voor honderden koninklijke bruiloftsgasten tot foutloos spellen en français, je moet van alle markten thuis zijn als paleiskok!

Bron: Hello! Magazine, Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws