Zomerglamour: Zweedse prinsessen gaan voor dromerige looks

Van Valentino tot H&M: de prinsessen zagen er stuk voor stuk beeldig uit.

Afgelopen week werd prinses Victoria van Zweden 46 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden: een felicitatieparade, een concert, een prijsuitreiking, en ga zo maar door. Op het eilandje Öland maakten de Zwoyals hun zomerse opwachting. En dat gebeurde in stijl, met zussen en schoonzus Victoria, Madeleine, en Sofia in een collectie dromerige looks die regelrecht uit een sprookjesboek lijken te komen.

Victoriadagen

Laten we beginnen met de jarige jet zelf: prinses Victoria. Vic mocht 46 kaarsjes uitblazen, en daarom stond afgelopen vrijdag in het teken van de zogenaamde ‘Victoriadagen’ – een feestdag die het Zweedse hof voor de tweede verjaardag van de prinses begonnen is. En dat viel duidelijk in de smaak, want anno nu vieren de Zwoyals ‘haar’ dag nog altijd op dezelfde manier.

De Zweedse kroonprinses droeg een luchtige, kanten japon met een bijzondere twist: het is namelijk een custom H&M-jurk. Custom en H&M horen we niet vaak in dezelfde zin, maar ach: zelfs als megamodeketen wil je wel maatwerk doen voor een prinses, non?

Victoria
Beeld: NL Beeld

De japon is gemaakt van stoffen die de Zweedse modezaak gebruikte voor hun Conscious Collection van 2016. Zeven jaar dato nog eens een rol overgebleven stof een nieuw leven geven met een beetje hulp van een kroonprinses? Da’s pas conscious!

Ze combineerde het dromerige kanten kleedje van de betaalbare kledingwinkel met een stel minder budgetproof designer-items: sleehakken van Valentino, en een clutch van Miu Miu, bijvoorbeeld.

Schone zussen

Ook zuslief Maddy was van de partij, die haar fleurige Alexis-japon matchte met een stel keurige blokhakjes in groen van het label Alexandre Birman. De absolute eyecatcher van deze look? Dat moeten de forse paarse bloemenoorbellen zijn. Later op de avond werd de prinses bovendien gespot met een matchend paars vest van het label Loveshackfancy, dat bekend staat om z’n dromerige items.

Schoonzus Sofia maakte daarnaast haar opwachting in een roze maxi-jurk van het label ByTiMo, een label waar zowel zij als Noorse kroonprinses Mette-Marit al jarenlang fan van zijn. Ook Sofia combineerde haar fleurige japon met een stel zomerse blokhakken, in haar geval van espadrille-merk Castañer.

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws