Draagt prinses Kate binnenkort een nieuwe tiara?

Een goed excuus om onze favoriete tiara's in de spotlight te zetten!

Natúúrlijk weten we dat prinses Kate helemaal verzot is op haar Lover’s Knot-diadeem. Maar over de jaren heeft de hoogheid slechts in drie verschillende tiara’s haar opwachting gemaakt. Binnenkort staat er weer een feestelijk staatsbanket op de agenda, en dus is Beau Monde stiekempjes begonnen met duimen: zou de Princess of Wales binnenkort één van deze prachtige diademen debuteren?

Staatsbezoek

Royalty-kenners weten: bij een staatsbezoek heurt (meestal) een weelderig staatsbanket. Hiermee bedanken de hosts hun gasten voor de aanwezigheid. Er wordt gespeecht over en weer (soms met een gezonde dosis humor), er wordt gedineerd, en meestal zijn er volop designerjaponnetjes, tiara’s, en andere juwelen te bewonderen.

Daarom kijken we dan ook lekker ongeduldig uit naar het komende staatsbezoek van Zuid-Korea aan het Verenigd Koninkrijk. Van 21 tot 23 november zullen president Yoon Suk Yeol en de Zuid-Koreaanse first lady, Kim Keon Hee te gast zijn in de UK.

Natuurlijk biedt dit bezoek ruimte voor volop serieuze zaken, maar onze ogen zijn toch vooral gericht op het staatsbanket dat koning Charles en koningin Camilla op de avond van dinsdag 21 november voor hun gasten organiseren.

Tiara’s

Zo valt er te verwachten dat ook prins William en prinses Kate hierbij aanwezig zijn. Nu we langzaamaan steeds meer Windsor-erfstukken spotten bij verschillende andere leden van de royal family, kun je je afvragen: wanneer komt Kate eens met een nieuwe tiara tevoorschijn? Over al haar jaren als royal heeft de huidige prinses van Wales namelijk slechts drie tiara’s gedragen: de bekende Lover’s Knot-tiara…

Kate
Beeld: NL Beeld

…bij haar huwelijk droeg ze de Cartier Halo-tiara…

Will en Kate
Beeld: NL Beeld

…en bij wijze van uitzondering draagt ze héél af en toe het lotusdiadeem:

kate lotus flower
Beeld: NL Beeld

Maar de Windsor-kluis kent nog heel wat andere prachtige diademen! Zo zagen we Camilla onlangs voor het eerst verschijnen met het kroontje dat volgens kenners de favoriet was van wijlen Queen Elizabeth. En bij de verschillende herdenkingsdiensten die afgelopen weekend plaatsvonden in het teken van Remembrance Sunday, droeg Kate zelf ook al enkele juwelen die voorheen vaak gespot werden bij de vorstin.

Keuzestress

Natuurlijk geldt dat Kate niet vrij zal kunnen kiezen welk kroontje zij precies op heur hoofd zet, maar dat betekent niet dat we niet kunnen dromen over welke juweeltjes de prinses prachtig zouden staan, nietwaar?

Mocht de Walese prinses bijvoorbeeld iets heel anders willen dan de stukken met diamanten en parels, die ze tot nu toe heeft gedragen, dan tippen wij de hoogheid graag de Groothertogin Vladimir-tiara:

Beeld: NL Beeld

Dit kunstwerkje is voorzien van een indrukwekkende set smaragden – en daarvan weten we inmiddels dat die prinses Kate ook bééldig staan.

En ach, mocht Catherine dan echt verknocht zijn aan de parels: ook dat is een optie met dit diadeem:

Beeld: NL Beeld

Een andere optie zou dit met robijnen bezette exemplaar zijn, de zogeheten Oriental Circlet Tiara:

Elizabeth malta
Beeld: NL Beeld

Hoewel deze door Elizabeth Bowers-Lyon met enige regelmaat werd gedragen, heeft Queen Liz ‘m slechts één keer uit de juwelenkluis getrokken bij een bezoekje aan Malta, meldt Hello! Magazine. Deze tiara kent een rijke historie, en werd in 1853 door prins Albert cadeau gedaan aan z’n grote liefde, koningin Victoria. We weten dat Kate niet vies is van een rood outfitje hier of daar – zouden de robijnen in deze tiara ook bij de hoogheid in de smaak vallen?

Mocht Kate het liever een beetje basic willen houden – voor zover dat kan met een diadeem, natuurlijk – dan is de Fringe Tiara ook nog een optie. Dit glitterende kunstwerkje is over de jaren regelmatig verschenen boven op het koninklijke hoofd van Queen Elizabeth.

Elizabeth Fringe tiara
Beeld: NL Beeld

Keuze?

Nogmaals: natuurlijk geldt dat Kate niet zomaar de tiara’s voor het uitkiezen heeft. Veel van de tiara’s die wijlen koningin Elizabeth over de jaren heeft gedragen, waren namelijk persoonlijke bezitten. Na haar overlijden zou het in de lijn der verwachting liggen dat deze grotendeels in een erfenis naar haar directe opvolger zouden gaan: koning Charles. Zomaar even een kroontje uit de kluis halen zonder je schoonvaders toestemming is er dus niet bij.

Hoe dan ook hopen we dat Kate weer eens een nieuw juweeltje zal debuteren bij het aankomende staatsbanket. En ach. Als ze dan toch weer de Lover’s Knot-tiara draagt, zullen we ook niet klagen.

Bron: Hello! Magazine, The Court Jeweller, The New York Post | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws