Afvallen? Chocolade eten in de ochtend helpt

Dit is een dieettip waar we iets mee kunnen!

Gelukkig leren we steeds meer om van ons lichaam te houden zoals het is. Yay for self-love. Maar in sommige gevallen wil je misschien wat afvallen om je algehele gezondheid te verbeteren en dat is natuurlijk óók prima. Toch kun je wel degelijk een van je favoriete snacks blijven eten wanneer je op dieet bent. Sterker nog, chocolade eten stimuleert het afvallen juist!

Hulpmiddel

Chocolade van je boodschappenlijstje afstrepen wanneer je op dieet bent? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Een recente studie heeft namelijk aangetoond dat chocolade je helpt bij het afvallen wanneer je dit in de ochtend eet. Te mooi om waar te zijn? Volgens de website LadBible, kun je 's ochtends prima ontbijten met een stuk chocolade. Wanneer je in de ochtend melkchocolade eet, zorgt dit er niet alleen voor dat je je vrolijker voelt, maar het helpt je lichaam ook nog eens met het verbranden van vet. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Onderzoek

Onderzoekers van het Brigham and Women’s ziekenhuis in de Verenigde Staten kwamen tot deze fantastische conclusie. Voor het onderzoek gaven ze verschillende vrouwen twee weken lang twee keer per dag 100 gram chocolade. Dit deden ze ‘s ochtends, nadat de vrouwen net wakker zijn geworden en ‘s avonds voor het slapen gaan.

Gewicht verliezen

Je zou misschien denken dat in die twee weken de kilo’s er bij de deelnemende vrouwen aanvlogen, maar niets bleek minder waar. Het bleek het tegenovergestelde, want de vrouwen verloren juist gewicht. Een blokje chocolade in de ochtend hielp de vrouwen bij het verbranden van vet en het verlagen van het glucosegehalte in het bloed. Daarnaast zorgde de chocola ook voor een betere nachtrust bij de deelnemende vrouwen. En aangezien Sylvie Meis vorige week nog aan Beau Monde vertelde dat ook zij graag naar de chocolade grijpt, vermoeden we dat het een kwestie van tijd is voordat het chocoladedieet een feit is. We weten wat ons te doen staat!

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: Unsplassh

Laatste nieuws